Кривосуддя за вбивство у Чернівцях

Кривосуддя за вбивство у ЧернівцяхСаме таку мету мають родина та друзі жорстоко вбитого минулого року на території розважального комплексу «Графська садиба» молодого чернівчанина Олексанра Савки, котрі, не погоджуючись з вердиктом кіцманської Феміди стосовно вбивці хлопця, чергового разу зустрілися з буковинськими ЗМІ.

Нагадаємо, трагедія сталася у ніч з 1 на 2 квітня минулого року. Тоді Сашка, котрий того дня не мав наміру кудись йти з дому, покликав до «Графської садиби» його кум. У нього там була призначена зустріч з боржником знайомої, котрий не повертав їй позичених раніше 30 тисяч доларів. Сашко послухав кума, поїхав з ним, і більше до сина та дружини не повернувся (ч.4 від 24 січня 2013 р.)

Підозрюваного у вбивстві молодика азербайджанської національності тримали під вартою впродовж 9 місяців, і всі сподівались, що він буде покараний. Але статтю за вбивство за 4 дні до вироку ні з того, ні з сього перекваліфікували на хуліганство, затриманого звільнили з-під варти та випустили на волю прямо із зали суду.

Батько Олександра Василь Іванович та сестра Тетяна не можуть погодитися з судовим рішенням та продовжують привертати увагу громадськості до свого горя. Вони кажуть, що вирок кіцманських суддів суперечить не лише нормам закону, а й здоровому глузду. Та демонструють відеозапис з місця події, де видно, як азербайджанець Агаларов разом зі своїм батьком та братом вбивали їхнього Сашка. А тут – «хуліганка» та звільнення з-під варти. Як таке може бути? Як може виголошуватися такий вирок іменем України? Рідні стверджують, що висновками судово-медичних експертів доведено, що після ударів битою по голові Сашко вже не міг вижити, а якби й сталося диво, то, напевне, залишився б інвалідом. Та дивуються вчинкам свідків, котрі змінювали свої покази, особливо ж Сашкового кума — невже так швидко вони все забули?

Потерпілі подали апеляцію й тепер сподіваються на справедливість суддів апеляційного суду Чернівецької області. Засідання призначене на 9 квітня цього року.

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata