На Буковині засуджено підлітка, який зґвалтував і вбив 72-річну родичку

На Буковині засуджено підлітка, який зґвалтував і вбив 72-річну родичку17-літнього буковинця засудили на десять років позбавлення волі за те, що той пограбував, згвалтував, а потім вбив свою 72-річну родичку.

Так, колегія суддів Путильського районного суду Чернівецької області підтримала позицію прокуратури і визнала винним 17-річного Олександра В. у скоєнні злочинів, передбачених п.9 ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.1 ст.152 (зґвалтування) та ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України. Згідно з вироком суду до неповнолітнього застосована максимальна міра покарання – десять років позбавлення волі.

– 8-го грудня минулого року надвечір неповнолітній Олександр прийшов у гості до своєї 72-річної родички, – розповідає старший прокурор відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Чернівецької області Наталія Малик, яка підтримувала в суді державне обвинувачення. – Під час спілкування між ними виник конфлікт, і молодик двічі кулаком вдарив родичку, яка, рятуючись, кинулася на вулицю. Тоді хлопець викрав у пенсіонерки 3400 гривень, які знайшов на ліжку під матрацом. До речі, згодом за ці кошти придбав собі мотоцикл «Мінськ», магазину повернув борг тощо. Крім цього, продовжуючи злочинну діяльність, Олександр наздогнав на вулиці пенсіонерку і затягнув її у помешкання, де й вчинив зґвалтування. А потім, аби не бути викритим у скоєному, задушив родичку…

Принагідно зазначимо, що під час судового засідання неповнолітній обвинувачений вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю і щиросердечно розкаявся в скоєному.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata