Найкращі супи за версією CNN: на якому місці український борщ

Нещодавно телеканал CNN опублікував власний рейтинг 20 найкращих супів з усього світу. І український борщ посів у цій добірці одне з чільних місць.

Джерело:

CNN

 
Відома кулінарка, авторка книги “Суп” Джанет Кларксон зазначає, що суп (або, як казали наші пращури, юшка) — одна з найдавніших і найпопулярніших страв у світі. Ним і голод тамували, і зігрівалися, і навіть лікувалися!

Навіть досі під час застуди заведено рятуватися поживним курячим супом.

Кожна культура має свій суп. У нього дуже стародавнє коріння. Перші люди варили в супі все – від черепаших панцирів до стебел бамбука,
– зазначає Джанет Кларксон.

Банґа (Нігерія)

Цей суп надзвичайно популярний та відомий. Готові сушені компоненти для нього можна придбати у магазинах. Ключовими інгредієнтами для цієї страви є плоди олійної пальми, свіжий сом, яловичина і сушені морепродукти. Головна особливість такого супу є червоний соус, який набуває такого відтінку завдяки екзотичним спеціям.

Фо-бо (В’єтнам)

Наваристий суп на основі яловчиого бульйону. Страву виварюють кілька годин та додають корицю, зірчастий аніс та інші спеції. Це одна із найстаріших страв В’єтнаму.

Борщ (Україна)

Відома страва української кухні. Перші згадки про цей суп можна знайти ще у час Київської Русі в XIV столітті. Обов’язковими додатками для супу є сметана та пампушки із часником. Українські кулінари та експерти проводять широку кампанію, щоб внести український борщ до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

Буябес (Франція)

Цю страву винайшли рибалки, які часто готували таке рагу на обід. Цей суп – класичний смак Середземномор’я. У цій страві поєднуються такі компоненти як шафран, оливкова олія, фенхель, часник, помідори та свіжа морська риба.

 

Кальду-верде (Португалія)

Батьківщиною супу є виноробний регіон Мінью у Португалії. У цій страві вдалося вишукано поєднати нарізану зелень, картоплю та цибулю. В супі яскраво виражений димний смак, такого аромату страву надає португальська ковбаса чорізо.

 

Чорба-фрік (Алжир, Лівія та Туніс)

Ситний та поживний суп має північноафриканське коріння. Це поєднання зеленої пшениці та томатного бульйону зі спеціями. Найбільшою популярністю страва користується у священний для мусульман час Рамадану. Ключові інгредієнти супу: нут, тушкована курка, яловичина чи баранина.

 

peredplata