У Росії пенсіонерка сама собі зробила операцію, не дочекавшись медичної допомоги

У Виборзі в Ленінградській області жінка похилого віку з онкологічним захворюванням сама зробила собі операцію, не дочекавшись медичної допомоги. Влада розпочала перевірку.

Про це повідомила співробітниця швидкої допомоги Вікторія Шутова у російській соціальній мережі “Вконтакте”. За її словами, жінка – учасниця Другої світової війни та блокади.​

Онкологічне захворювання

Через онкологічне захворювання, в неї виникло ускладнення – скупчення рідини в черевній порожнині. Але через пандемію коронавірусу, до неї не приїжджала швидка. Тому вона вирішила спробувати зробити собі операцію сама, щоб полегшити біль.

Бабця сама собі проводить хірургічне втручання – лапароцентез, щоб полегшити стан. Тобто робить надрізи тонким ножем по передній черевній стінці, щоб вивести рідину,
– розповіла медична працівниця.

Прощальний лист

Оскільки вона не була впевнена у результаті своїх дій, вона залишила прощальний лист дочці та онукам.

“Дорога та люба донечко, а також любі мої онуки. Якщо зможете, вибачте мені за мій такий вчинок, але я зі своїми такими хворобами жити й терпіти більше не можу. Мені дуже боляче та важко”, – йдеться у записці.

У комітеті охорони здоров’я Ленінградської області заявили, що відомство проводить перевірку за фактом інциденту. Наразі постраждала жінка перебуває у лікарні.

Джерело: 24 канал

peredplata