«ОФШОР 95»: ТАЄМНИЦІ БІЗНЕСУ ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСЬКОГО

«Кортежи нах…, льготы, блядь, ваши дачи нах…, всех, сука, нах…, чтоб простой учитель жил, как президент! А президент жил, как учитель», — говорив Василь Голобородько у серіалі «Слуга народу».

Цей безкомпромісний телевізійний персонаж був за все хороше проти всього поганого — держдач, кортежів, кумівства і корупції. Він, по суті, і посадив Володимира Зеленського у реальне президентське крісло.

А ще Голобородько був незалежним від олігархів і боровся з ними. Натомість президента Зеленського через павутиння офшорних компаній пов’язують із реальним олігархом брудні гроші з минулого.

Ім’я цього олігарха — Ігор Коломойський. Він фігурує у справах про виведення та відмивання грошей із «Приватбанку» по всьому світу. Журналісти «Слідства.Інфо» з’ясували: офшорна мережа «кварталівців» могла отримувати від компаній Ігоря Коломойського мільйони через кіпрську філію «Приватбанку». Саме через цю філію, за версією правоохоронців, олігарх відмивав гроші з банку.

Загалом офшорні компанії Коломойського могли перерахувати офшорним компаніям із оточення Зеленського понад 40 мільйонів доларів. Не виключено, що частина цих коштів пішла на купівлю елітної лондонської нерухомості.

Справжню історію президента Зеленського і таємниці його офшорного бізнесу дивіться у фільмі-розслідуванні Олени Логінової і Якова Любчича «ОФШОР 95».

peredplata