9 000 доларів США за обслуговування та підключення об’єктів до електромереж на Буковині – судитимуть посадовця АТ «Чернівціобленерго»

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до судуобвинувальний акт стосовно керівника районного підрозділу АТ «Чернівціобленерго», який одержав неправомірну вигоду за сприяння у відновленні підключення виробничого цеху до електромережі (ч. 3 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, директор підприємства звернувся до РЕМ із заявою про відновлення електропостачання на одному із виробничих цехів. Відповідні документи надав для вивчення керівнику районного підрозділу АТ «Чернівціобленерго». Посадовець заявив підприємцю, що з дати відключення від електромереж пройшло більше 180 днів, тому технічні умови повинні бути анульовані і необхідно здійснити нове підключення. За неправомірну вигоду у сумі 9 000 доларів США він готовий посприяти відновленню подачі електроенергії без нового підключення.

Під час одержання вказаної суми його було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

peredplata