Внаслідок бомбардування лікарні у Маріуполі живцем згоріли майже 50 людей, – мер

За попередніми оцінками, в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, унаслідок бомбардування російськими військами лікарні живцем згоріло майже 50 осіб.

Про це заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час круглого столу, який проходив у режимі відеозв’язку, повідомляє  Телеграм-канал Маріупольської міськради.

“Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. Російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Живцем згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя”, – заявив Бойченко.

За його словами, місто майже повністю зруйноване. Понад 90% міської інфраструктури знищено, щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Міська рада створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна, і на сьогодні їх внесено понад 300.

На переконання Бойченка, надважливо, щоб воєнні злочини росії в Україні були зафіксовані міжнародними установами у сфері прав людини. Європейські країни мусять відреагувати на ці злочини проти людства.

“Ці факти повинні стати поштовхом для посилення санкцій проти російської федерації. В тому числі для повного ембарго на російську нафту та газ. Мусимо разом зупинити військову агресію та геноцид українців”, – підкреслив міський голова Маріуполя.

Джерело: Рубрика

peredplata