“Далі для когось смерть, а для когось полон” – у морпіхів із Маріуполя закінчилися боєприпаси

У 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського закінчуються боєприпаси.

11 квітня, імовірно, буде останній бій, а далі будуть рукопашні бої. Морпіхи опублікували звернення з Маріуполя.

“З початку війни ми вже 47 діб захищаємо Маріуполь. Нас бомбили з літаків, обстрілювали з артилерії, танків та інших вогневих засобів. Ми гідно тримали оборону, роблячи неможливе. Але будь-які ресурси мають властивість закінчуватися. За час бойових дій нам один раз передали 50 тис. 122 снарядів, 20 мін, трохи енлавів і старлінк Ілона Маска”, – кажуть вони.

Зараз ворог відтіснив морпіхів до заводу Азовмаш, оточив і намагається знищити. Додають, що неодноразово зверталися до командування по допомогу.

“Понад місяць морпіхи воювали без поповнення боєприпасів, без їжі, без води. Поранених – майже половина бригади. У кого не відірвані кінцівки й можуть ходити – повертаються в стрій. Піхота вся загинула й стрілецькі бої ведуть артилеристи, зенітники, зв’язківці, водії та кухарі. Навіть оркестр. Гинуть, але борються. Ми поступово закінчуємося”, – зазначають у зверненні.

11 квітня, імовірно, буде останній бій.

“Сьогодні буде, напевно, останній бій, оскільки боєкомплектів не залишилося. Далі – врукопашну. Далі для когось смерть, а для когось полон”, – написали воїни.

Джерело: gazeta.ua

peredplata