Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00

🔻Основні зусилля противник зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Є ознаки наступу на окремих напрямках на Слобожанщині та Донеччині.

🔻Загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи у Ростовській області та в Криму. Їх планують використати для підтримки бойових дій основних сил у другому ешелоні, охорони адміністративних будівель та важливих об’єктів інфраструктури на захоплених територіях. Окупанти планують сформувати їх до 24 квітня.

🔻На Слобожанському напрямку окремі підрозділи 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів, продовжує частково блокувати Харків та руйнувати артилерійським вогнем житлові квартали міста.

🔻На Ізюмському напрямку агресор діє окремими підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї та 68-ї загальновійськових армій Східного військового округу і повітряно-десантних військ. Триватимуть спроби наступу на напрямках Ізюм – Слов’янськ та Ізюм – Барвінкове.

🔻У Белгородській області рф розгортає вертолітні майданчики.

🔻На Донецькому і Таврійському напрямках окупаціні війська зосередилися на захопленні Лимана, Кремінної, Попасної та Рубіжного, а також встановленні повного контролю над Маріуполем.

🔻Противник почав наступати на Сєверодонецькому, Попаснянському, Курахівському та Запорізькому напрямках.

🔻У Маріуполі ворог проводить штурмові дії в районі морського порту.

🔻На Південнобузькому напрямку ворог не припиняє спроби встановити повний контроль над територією Херсонської області. Тривають бої біля Олександрівки, успіху противник не має.

🔻На зайнятих територіях противник викрадає та вивозить до російської федерації обладнання, техніку та вироблену продукцію місцевих підприємств, мінує поля сільськогосподарського призначення.

Джерело: Доброго вечора, ми з Чернівців

peredplata