Авіанальоти в Авдіївці та пожежі у Харкові: ситуація в регіонах станом на ранок 27 квітня

У більшості регіонів ніч проти 27 квітня минула відносно спокійно. Але в кількох областях було чутно вибухи, тривали обстріли російсько-окупаційних військ.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Полтавщина: до ранку лунали повітряні тривоги, інформація про вибухи не підтверджена.

Дніпропетровщина: вночі обстріляли Зеленодольську громаду, що межує з Херсонщиною. У Зеленодольську влучили в підприємство енергетичної інфраструктури — одна людина поранена.

Загалом у громаді окупанти обстріляли кілька населених пунктів — сам Зеленодольськ, села Мар’янське та Велику Костромку. У селах, попередньо, без постраждалих.

Харківщина: в обласному центрі вночі тривали обстріли, в Київському районі виникло кілька пожеж у багатоповерхових житлових будинках. За інформацією на цей час, постраждалих немає.

По області протягом доби обстрілювали Золочів, Дергачі, Чугуїв. Тривають бої в Ізюмському напрямку.

Луганщина: практично вся територія області потерпала від обстрілів, найбільше — Рубіжне та Лисичанськ. У Лисичанську обстріляли школу, у бомбосховищі якої перебували 23 людини. Минулося без жертв. За добу загинули троє цивільних.

Донеччина: тривають активні бойові дії по всій лінії фронту. В Авдіївці — авіанальоти та реактивна артилерія. У Світлодарській територіальній громаді (район Зайцево) — касетні боєприпаси.

У Мар’їнці, Красногорівці, Вугледарі, Лимані — постійні обстріли з артилерії. Маріуполь — без змін. «Азовсталь» тримається попри те, що його продовжують обстрілювати.

Херсонщина: бойові дії на прикордонних із сусідніми областями населених пунктах (Високопільська, Великоолександрівська, Нововоронцовська, Станіславська територіальні громади). Вибухи та обстріли — майже на всій території області.

peredplata