У пункті пропуску «Порубне» працює гуманітарний сімейний хаб для біженців 

На кордоні України з Румунією в пункті пропуску «Порубне» працює гуманітарний сімейний хаб. Тут є інфо-деск, де волонтери надають всю необхідну інформацію щодо перетину кордону та релокації, а також щодо правил безпеки за кордоном, повідомляє Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
 
У хабі є черговий лікар. Окремо облаштовані кімнати для матерів та дітей з усім необхідним для зручної заміни підгузків, грудного вигодовування тощо.
 
Мета ініціативи – уникнути черг перетину кордону, надати можливість родинам із дітьми перепочити.
 
Хаб обігрівається, що було особливо важливо у минулі місяці, коли потік людей на кордоні був значно більшим, а температура повітря знижувалася до мінусових позначок вночі. Тут також є безкоштовна гаряча їжа, снеки, напої, дитяче харчування. Доступний wi-fi, місця для роботи, ліжка для відпочинку.
 
Окрім того, функціонує павільйон, де працюють ДСНС та представники правоохоронних органів. Загальна площа хабу – біля 1000 м2.
 
Хаб був відкритий за ініціативи Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної у співпраці з місцевої владою, небайдужими волонтерами та медіа-персонами.
 
Детальніше про роботу хабу, допомогу, та як долучитися – на платформі From Ukraine: https://from-ukraine.org/
 

peredplata