Голова Чернівецької ОВА про бізнес, військові квитки, нові КПП, пальне та житло для переселенців

Про ситуацію на Буковині станом на 3 травня 2022 року
Головне з брифінгу:
▪️Бути поруч з Україною – це вже світовий тренд. Щодня лідери Європи прибувають до нашої держави, аби засвідчити свою підтримку. Дякуємо за візити солідарності делегатам Європейського парламенту та міжнародним організаціям, які прибувають на Буковину.
▪️На Буковині успішно триває програма релокації підприємств із небезпечних територій. Чернівецька ОВА створює всі передумови, аби вони якнайшвидше розгортали тут свою діяльність.
▪️Бізнес Буковини працює. Дякуємо підприємствам області, які перераховують частину прибутку на потреби ЗСУ.
▪️Згідно наказу Чернівецької ОВА, під час дії військового стану громадяни призовного віку повинні постійно мати при собі не лише документи, що посвідчують особу, а й прописку до призовної дільниці, військовий квиток або тимчасове посвідчення військозобов’язаного.
▪️На українсько-румунському кордоні відновили будівельні роботи на двох КПП – «Дяківці» та «Красноїльськ». Дякую Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю за підтримку у цьому питанні. Наразі готовність КПП «Красноїльськ» становить 95%, а «Дяківці» – 75%.
▪️В Україні, і на Буковині зокрема, тимчасова криза щодо забезпечення пальним. Не панікуйте, Уряд працює, аби впродовж 10 днів вирішити цю проблему. Просимо вас раціонально використовувати пальне і без нагальної потреби не користуватися транспортними засобами.
▪️Маємо ініціативу не лише брати участь у програмі будівництва житла для ВПО, а й переобладнати старі школи, лікарні, споруди, що пустують, у тимчасове житло для переселенців. Наразі в області таких споруд більше 150. Шукаємо міжнародної підтримки для реалізації даного проєкту.
▪️У громадах Чернівецької області визначили 63 земельні ділянки площею 200 гектарів, де можна зводити нові будинки для ВПО.
▪️Дякую військовим, які своєю працею дають нам можливість досягти швидкої перемоги.
▪️Сьогодні Буковина прощається ще з двома героями – Василем Глинським та Валентином Семегеном. Вічна їм слава і вдячність!
▪️Волонтерський рух Буковини – це потужна сила, інструмент спільної боротьби проти агресора.
▪️Будемо працювати з громадами, аби створити можливості для літньої реабілітації та відпочинку дітей-переселенців у нашому краї.
▪️Якщо ви прибули на Буковину із зон активних бойових дій, маєте інформацію про пережиті моменти окупації або зустрічі з агресорами – звертайтеся до представників СБУ та поліції. Ваші свідчення потрібні для того, аби ворог поніс відповідальність перед міжнародним трибуналом.

peredplata