У Києві затримали чоловіків, які скидали фото наслідків ракетних ударів на російський номер

У Києві затримали трьох чоловіків, які фотографували руйнування, що завдали російські крилаті ракети, та пересилали знімки на номер абонента російського оператора.

Про це повідомили у патрульній поліції столиці.

Затримання відбулось у Дарницькому районі Києва неподалік від місця останнього ракетного обстрілу. Чоловіки віком від 26 до 39 років фотографували руйнування.

Затриманих передали слідчим. 

Окрім цього під час несення служби на одному з блокпостів в Оболонському районі патрульні звернули увагу на пасажира міжміського автобуса. Чоловік помітно нервував та постійно плутався у своїй особистій інформації. А також не зміг навіть чітко назвати своє ім’я та адресу проживання.

Патрульні спільно з прикордонниками встановили особу чоловіка. Виявилося, що 54-річний громадянин, ймовірно, є учасником незаконних збройних формувань на сході країни.

29 квітня правоохоронці повідомляли, що затримали щонайменше двох можливих ворожих коригувальників вогню після влучення ракет у Київ. Вони фотографували результати влучання ракет і потім надіслали їх на російські мобільні термінали.

Останній ракетний удар

У Києві 5 червня близько 6 ранку пролунали вибухи в Дарницькому та Дніпровському районах. Окупанти випустили 5 крилатих авіаційних ракет Х-22 з акваторії Каспійського моря у напрямку Києва, пише Генштаб ЗСУ. Одну ракету знищив підрозділ протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ. Решта — влучили в об’єкти інфраструктури у Києві, а саме Дарницький вагоноремонтний завод. Мер Києва Віталій Кличко повідомляв про одного пораненого.

 

peredplata