Штурм Сєвєродонецька та мінування території в районі Рубіжного: ситуація на фронті зранку 7 червня

За минулу добу, 6 червня, українські бійці на Донецькому та Луганському напрямках відбили 9 атак окупантів, знищено один танк, 3 артилерійські системи, 2 бойові броньовані машини, один автомобіль та 2 склади з боєприпасами. ППО збили два безпілотники типу «Орлан-10».

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. У межах створення південного оперативного командування передбачається збільшення чисельності Збройних сил Білорусі до 80 тисяч людей.

Комплектування військових частин технікою та озброєнням командування Білорусі планує здійснити завдяки технічним засобам, що перебувають на зберіганні.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено. Для демонстрації присутності та сковування Сил оборони продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп.

З території росії окупанти здійснили мінометні обстріли підрозділів українських військ у районах населених пунктів Ходине та Велика Писарівка Сумської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, прикордонних районів на північ від Харкова та стримуванні просування українських військ. Проводить дистанційне мінування місцевості у напрямку наступу українських військ на Рубіжне.

На Слов’янському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на продовженні наступу на напрямках населених пунктів Ізюм та Слов’янськ. Намагаються просунутись у напрямку населених пунктів Довгеньке і Долина.

Ворог обстрілює позиції українських військ у районах населених пунктів Базалівка, Бражківка, Грушуваха. Для уточнення положення українських підрозділів та корегування вогню артилерії здійснює повітряну розвідку з застосуванням безпілотників.

На Донецькому напрямку, окрім артилерійських обстрілів, росіяни завдали авіаударів із літаків та вертольотів. Основні зусилля вони зосередили на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів. Завдав ракетного удару по населеному пункту Миколаївка за чотири кілометри на схід від Слов’янська.

Війська рф продовжують штурм міста Сєвєродонецьк, бойові дії тривають. Українські військові завдають противнику втрат.

На Бахмутському напрямку українські війська успішно протидіяли та відбили наступ противника у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти.

Для посилення угруповання на напрямках Попасна та Миколаївка росіяни здійснюють передислокацію підрозділів.

На АвдіївськомуКурахівськомуНовопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на покращенні свого тактичного положення, утриманні зайнятих рубежів, поповненні боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Українські гелікоптери завдали ударів по скупченнях ворожих сил на Херсонщині, а літаки — по складах боєприпасів на Миколаївщині. Противник втратив понад 20 людей та до 10 одиниць військової техніки.

Для відновлення втраченого положення ворог за підтримки артилерії та армійської авіації здійснив наступальні дії в напрямку Лозове — Біла Криниця, успіху не мав. Для уточнення позицій українських військ вів повітряну розвідку безпілотником.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

peredplata