“Сирійського варіанта не буде”, – Олексій Резніков озвучив ймовірний сценарій війни в Україні

Міністр оборони Олексій Резніков. Фото УП

 

Олексій Резніков вважає, що в Україні не буде ні затяжної війни, ні заморозки конфлікту на десятиліття. Міністр оборони України Олексій Резніков дав розгорнуте інтерв’ю “Українській правді”, в якому зробив прогноз щодо подальшого ходу війни в Україні.

Наприкінці розмови журналісти зазначили, що у світі часто звучать два дуже неприємні сценарії: перший – це корейський, коли конфлікт заморожується на десятиліття, а другий, ще гірший – сирійський, тобто нескінченна війна протягом десяти років і більше.

“Який сценарій війни Вам здається найбільш реалістичним?” – запитали міністра співробітники видання. “Мені здається, що ні перший, ні другий варіант не є основними сценаріями”, – відповів Резніков, якого цитує Діалог.ua

Потім він зазначив, що корейська історія навряд чи можлива, тому що росіяни вже прогаяли цей шанс. Вони могли заморозити конфлікт ще у 2014 році, але обрали інший шлях – повномасштабне вторгнення. Що ж до сирійського сценарію, то у Росії виснажується ресурс як людський, так і технічний.

В Україні у цьому плані все набагато краще, оскільки кількість союзників тільки зростає. На нашому боці зараз є весь колективний Захід, який дедалі більше зацікавлений в українській перемозі, наголосив міністр оборони, саме тому зараз потрібні максимально виграшні позиції за рахунок дій ЗСУ та віри у те, що вони здатні перемогти. “Я абсолютно вірю в те, що це реалістичний план”, – заявив Олексій Рєзніков.

peredplata