Через телеграм-канал за 6 100 доларів США пропонували чоловікам виїзд за кордон – на Буковині судитимуть одного з організаторів схеми

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно буковинця, який незаконно переправляв осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, 29-річний житель Чернівців забезпечував незаконне переправлення за кордон чоловіків призовного віку, яким заборонено покидати територію України. Діяв зі спільниками, матеріали відносно яких виділено в окреме кримінальне провадження.
 
Охочих покинути територію України особи підшуковували через месенджер «Telegram», де створили спеціальну групу. За 12200 доларів США пообіцяли двом чоловікам призовного віку безперешкодне переправлення до Румунії.
 
Обвинувачений забезпечував їх трансфер до лінії розмежування держкордону. Був затриманий разом з пасажирами 30 квітня цього року у селі Тарашани Чернівецького району.
 
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБУ в Чернівецькій області.
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 

peredplata