70 тисяч грн за перетин кордону: луганчанин намагався підкупити керівника прикордонної служби “Герца”

Понад 70 тисяч гривень за сприяння в незаконному перетині кордону – уродженець Луганщини намагався підкупити посадовця прикордонної служби
 
Слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили порушнику про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. За такі дії чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Документуючи протиправні дії 51-річного уродженця Луганської області, поліцейські з’ясували, що він намагався підкупити керівника одного зі структурних підрозділів відділу прикордонної служби «Герца» 31 прикордонного загону ДПС України.
Зокрема, зловмисник неодноразово пропонував посадовцю посприяти йому та синові незаконно перетнути державний кордон України та потрапити до Румунії. За таку послугу порушник надав прикордоннику майже 70,5 тисяч гривень неправомірної вигоди.
Поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.
Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області повідомили порушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною  3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька окружна прокуратура, оперативний супровід – відділ внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону ГВВБ «Захід» ДПС України.
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 
 

peredplata