ЗСУ знищили центр керування іранськими дронами разом із самими іранцями

Українські захисники завдали удару по військовому об’єкту рф поряд із Кінбурнською косою на Херсонщині. Там знаходилися іранські інструктори, які навчали росіян керуванню дронами.

Про це пише  Херсон онлайн. «Загарбники, ймовірно, вважали місце розташування бази важкодоступним, проте українська розвідка спрацювала на «відмінно» та передала координати для удару», – йдеться у повідомленні.

 

Вибухи у Чулаківці підтвердив і речник Одеської ОВА Сергій Братчук у своєму Telegram.

«Бавовнятко відвідало окупантів на Кінбурнській косі. Дуже вдало», – написав він.

 

Окупанти зосередили у Чулаківці мобілізованих з «ЛНР» та іранських інструкторів дронів-камікадзе. Ймовірно, саме звідти росіяни атакували Одесу та область.

Нагадаємо, 23 вересня росіяни завдали масованого удару за допомогою безпілотників-камікадзе «Shahed-136» іранського виробництва. Генштаб ЗСУ повідомив, що тільки за 23 вересня в нашому небі було збито шість ворожих безпілотників, включаючи моделі іранського виробництва. Після цього атаки цими дронами фіксуються щодня на різних напрямках.

 
Після появи беззаперечних доказів постачання Іраном бойових дронів російській армії, МЗС України застосував санкції проти дипломатів цієї країни.

Джерело: https://ua.news/ua

peredplata