Пропонував тисячу доларів хабаря прикордоннику: на Буковині затримали мешканця Запоріжжя

24 вересня поліцейські затримали чоловіка за надання хабара службовцю та довели причетність фігуранта до скоєння кримінального правопорушення. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі

Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності 38-річного жителя Запорізької області. На контрольно-пропускному пункті «Кельменці» чоловік надав інспектору прикордонної служби 1000 доларів США за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону. 

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури слідчі поліції передали матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості до суду для розгляду. 

Фігуранту інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Поліцейські нагадують громадянам: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. Випадки незаконного ухиляння від мобілізації правоохоронці фіксують та притягують порушників відповідно до чинного законодавства. 

Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata