Про те, як Туреччина “не допомагає” Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-В мережі досить багато є скигликів, які звинувачують Ізраїль і Туреччнину, що вони мало зараз допомагають Україні, або і взагалі не допомагають і підігрують Росії.
Тут можу погодитись лише частково з тим, що Ізраїль мало допомагає Україні. Не постачає в Україну ПВО, танків… Але ж Ізраїль постачає в Україну пересувні військові госпіталі, ліки, медичні інструменти і прилади для лікування наших бійців. Тяжко-поранені лікуються у клініках в Ізраїлі. Ізраїль прийняв кілька тисяч біженців з України. Ізраїль бомбить у Сирії іранські заводи з виготовлення дронів. Цим ізраїль допомагає і собі, і Україні. А чим і коли ми допомогли Ізраїлю? Ta Україна навіть жодної політичної підтримки не надає Ізраїлю.
Ну, гаразд з Ізраїлем. Але чим же ж завинила Туреччина? Не запровадила масштабних санкцій проти Росії? Алеж іще до війни Туреччина налагодила постачання дронів “Байрактар” в Україну, навчила сотні українських військових операторів управляти цими безпілотниками.
Туреччина і особисто її президент Реджеп Ердоган зробив величезний внесок, аби відбувся великий обмін військовополоненими і була звільнена велика кількість захисників “Азовсталі” на чолі з її командирами.
Сьогодні Реджеп Ердоган закликав Росію, щоб віна не сміла чіпати морські суховантажі, які транспортують і транспортуватимуть українське збіжжя на експорт у Африку. Сьогодні реджеп Ердоган заявив, що турецькі військові кораблі супроводжуватимуть і оберігатимуть судна з зерном аж до їх виходу з Босфору.
І на завершення! Дуже мало в Україні відомо про постачання Туреччиною військових автомобілів BMC Kirpi. Ще усерпні Туреччина поставила в Українy 50 цих унікальних бронетранспортерів. На сьогодні їх кількість становить 150.
BMC Kirpi (Їжак) — бронетранспортер, машина із захистом від мін і засідок класу (MRAP) турецького виробництва компанії BMC. Kirpi забезпечує значний захист від мін і балістичних загроз. Він поєднує в собі стандартну та додаткову броню, що забезпечує захист від балістичних загроз, а його V-подібна форма днища та монокок дозволяють захищати персонал усередині від наземних мін та саморобних вибухових пристроїв (IED).
BMC Kirpi — це важкий бронетранспортер, головне завдання якого — перекидати особовий склад з одного місця в інше, одночасно захищаючи його від усіх видів загроз. Разом з тим він може виконувати різні оперативні ролі, будучи оснащеним необхідним обладнанням.
Його броньований корпус забезпечує захист від бронебійних снарядів і осколків артилерійських снарядів. Деякі транспортні засоби були оснащені бронею-кліткою для захисту від снарядів РПГ.
У Kirpi є амортизаційні сидіння та аксесуари в салоні, система GPS, камера заднього виду та автоматична система пожежогасіння. Він має п’ять вогневих отворів і чотири куленепробивних вікна з кожного боку десантного відділення.
Він має екрановане місце для навідника на верхній частині даху, яким можна керувати вручну та обертатися на 360 градусів.
Всеодно мало? І усі сусіди у всьому винні, а не ті хто впродовж 32 років незалежності нашої держави нищив, профукував і розкрадав ВПК і ОВК України.

peredplata