12 000 грн за можливість волонтерити та відтермінувати призов на військову службу – на Буковині судитимуть керівника благодійної організації

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно керівника відділення благодійної організації за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368-3 КК України).
 
За даними слідства, чоловік одержав від громадянина, який займається волонтерською діяльністю, 12 тисяч гривень. За вказану суму обіцяв прийняти до благодійної організації та виготовити відповідні документи, які дозволяли б безперешкодно проїжджати через блок-пости у комендантську годину та отримати відстрочку від призову на військову службу.
 
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata