Заробітки на потребах армії – на Буковині викрито шахрая, який «продавав» автівки для ЗСУ

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину, який шахрайським шляхом заволодів коштами жительки Київщини ( ч.3 ст. 190 КК України).
За даними слідства, 32-річний житель Чернівців, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство, налагодив схему одержання прибутку від «продажу» неіснуючих транспортних засобів.
Чоловік створив у соціальній мережі «Instagram» сторінку, де розміщував фейкові оголошення про надання послуг з розмитнення та ввезення на територію України транспортних засобів. Крім того, аналогічні оголошення він розміщував і на платформі OLX, де навіть виставляв фото автівок на продаж.
Встановлено, що у жовтні 2022 року, до так званого продавця звернулась жителька Київщини, яка хотіла придбати авто своєму чоловіку, що служить на Бахмутському напрямку. Сторони домовились про марку транспортного засобу та спосіб оплати. Після того, як потерпіла перерахувала на підконтрольний шахраю банківський рахунок майже 70 тисяч гривень, він перестав виходити на зв’язок.
Досудове слідство здійснююсь слідчі Чернівецького районного управління ГУНП за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області ДКП НП України

peredplata