33 000 доларів США за перетин кордону – на Буковині судитимуть злочинне угруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно організаторки та учасників злочинного угруповання, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

За даними слідства, у серпні 2022 року, жителька Чернівецького району заручившись підтримкою двох спільників розробила злочинну схему одержання прибутку від сприяння військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон. За грошову винагороду від 4 тис. доларів США з особи учасники злочинного угруповання обіцяли військовозобов’язаним організувати їх виїзд за кордон за підробленими тимчасовими посвідченнями про непридатність до проходження військової служби. Чоловіків, які хотіли уникнути заборони на виїзд до країн Європейського Союзу, підшуковувала власниця дизайн-ательє, а за необхідні для безперешкодного перетину держкордону документи відповідав 33-річний чоловік.

Наприкінці серпня минулого року організаторку схеми затримали правоохоронці після одержання чергової частини обумовленої з громадянином суми.

За результатами подальшого досудового розслідування встановлено, що обвинувачені прийняли замовлення на виготовлення підроблених документів у 7 чоловіків призовного віку на загальну суму понад 33 тис. доларів США.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБ України у Чернівецькій області.

peredplata