Уряд спростив процедуру оформлення інвалідності для учасників АТО

Уряд спростив процедуру оформлення інвалідності для учасників АТОТакож спрощено процедуру отримання учасниками АТО, які втратили працездатність, необхідної протезної продукції. Про це в ефірі Еспресо.TV розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

\”Встановлено 3 групи інвалідності. Сьогодні спрощена процедура набуття інвалідності цими особами. Більше того, для людей, які потребують протезування – ми спростили процедуру отримання ними необхідної протезної продукції\”, – повідомив міністр.

За його словами, \”раніше для цього треба було пройти 10 кіл пекла: медико-санітарну комісію, яка займає не один місяць тощо\”.

\”Зараз просто: людина перебуває в госпіталі вже на місці лише за довідкою лікаря за необхідності протезування ми вже маємо можливість почати забезпечення людини протезом\”, – зазначив Павло Розенко.

Він наголосив, що на сьогодні протезування потребує близько 100 бійців.

\”Безумовно держава або бере на себе протезування, або виготовлення протезів тут, в Україні, або у нас є непогані контакти з закордонними нашими партнерами, і є факти, що ми можемо направляти за кордон для складного протезування. Там, де є потреба більшої якості продукції чи ресурсів більше\”, – додав міністр соцполітики.

peredplata