Нардепи \”люстрували\” заступника міністра ЖКГ і змусили його відмовитися від статусу учасника АТО

Нардепи "люстрували" заступника міністра ЖКГ і змусили його відмовитися від статусу учасника АТОІсаєнко написав заяву про відмову від статусу.

Сьогодні в сесійній залі Верховної Ради народні депутати змусили заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка написати заяву про відмову від статусу учасника АТО.

Про це у Facebook написали одразу кілька нардепів – Єгор Соболєв, Борислав Береза, Борис Філатов, Мустафа Найєм, та виклали фотографії.

\”Зустрів у Раді заступника міністра будівництва Дмитра Ісаєнка. Це високопосадовець часів Януковича, який отримав статус учасника бойових дій та уник люстрації. Після короткої дискусії за участю Володимира Парасюка, Борислава Берези, Павла Кишкара, Бориса Філатова та Павла Костенка пан Ісаєнко написав заяву про відмову від цього статусу\”, – зазначив Єгор Соболєв.

\”Ісаєнко, щоб не потрапити під люстрацію, \”намутив\” собі статус учасника бойових дій в АТО. Те, що реальні учасники не можуть отримати статус, – це норма. А те, що людина \”замазана\” у корупційних справах, що працював на високій посаді при Януковичі, організував собі цей статус – це як називається? Після запитань від нардепів, де і як він воював, Ісаєнко легко відмовився від статусу. Типу, як прийшло, так і пішло. Бридко\”, – наголосив Борислав Береза.

Раніше Ісаєнко брав участь у будівництві \”Стіни\” на кордоні з Росією, що, очевидно, і стало підставою для отримання ним статусу учасника АТО, уточняє \”Українська правда\”.

Ісаєнко працює на своїй посаді з 2010 року, тобто обіймав її увесь період правління Віктора Януковича. Однак він не підпадає під закон про люстрацію – згідно з ним, люструються лише перші, а не звичайні заступники (за винятком МВС, де люструються всі заступники).

peredplata