Терористи зірвали обіцяне перемир’я на Водохреща: обстріляні села та міста

На Луганщині вчора в другій половині дня населені пункти та місця дислокації українських військових зазнали інтенсивних обстрілів із артилерії, мінометів, \”Градів\” та стрілецької зброї.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Терористи зірвали обіцяне перемир’я на Водохреща: обстріляні села та міста

В зоні ураження опинилися Трьохізбенка (кілька обстрілів із артилерії та мінометів, інформація про руйнування та потерпілих з’ясовується), Щастя (обстріл із артилерії місцевості біля автостанції, пошкоджений фасад будівлі), Тошківка (артилерійський обстріл з боку окупованого козаками Кіровська, в селі пошкоджені три житлові будинки та дві квартири в багатоповерхівці), Попасна (близько 6-ї години вечора – обстріл із артилерії, руйнувань інфраструктури немає), Станиця Луганська та Валуйське (кілька обстрілів із артилерії та мінометів, інформація про потерпілих з’ясовується).

У місті Гірське, яке обстріляли з артилерії близько 12-ї години, осколкові поранення отримала 83-річна жінка, зараз вона перебуває в лікарні.

Кримське Новоайдарського району протягом учорашнього дня двічі обстріляли з \”Градів\”. Снаряди вибухнули на околиці, руйнувань житлового сектору та інфраструктури не зафіксовано.

В Луганській ОДА також повідомили, що зараз на околицях села тривають перестрілки з автоматичної зброї між бойовиками та українськими військовими.

\”Вчорашні події вкотре показали, чого варті домовленості з \”ЛНР\”. У ряді випадків українські військові могли накрити своїм вогнем бойовиків, які наближалися до наших позицій, однак утрималися від цього, пам’ятаючи про режим затишшя. Натомість ми отримали нові залпи з \”Градів\” та артилерії, руйнування житла й потерпілих серед мирного населення. Причому не тільки там, де так звана \”ЛНР\” не контролює незаконні військові формування (тих же козачків, для котрих немає нічого святого навіть на Водохреще, і котрі навмисно обстрілюють наші села, щоб показати свою так би мовити незалежність від Плотницького), а й там, де \”ЛНР\” чітко координує свої дії з бойовиками. Наслідки вчорашнього \”перемир’я\” для наших сіл і міст зараз уточнюються\”, – сказав Москаль.

Нагадаємо, ватажок терористичної \”Луганської народної республіки\” Ігор Плотницкий звернувся до глави Луганської облдержадміністрації Геннадію Москалю з пропозицією влаштувати режим вогневої тиші на період православних свят 18-19 січня.
Джерело: Телеканал новин \”24\”

peredplata