У Путіна заявили про підписання терористами графіка відведення озброєнь

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що представники терористичних організацій \”ДНР\” та \”ЛНР\” вже підписали узгоджений графік відведення озброєнь . У зв\’язку з цим у відомстві закликали українську сторону до аналогічних дій.

У Путіна заявили про підписання терористами графіка відведення озброєнь

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС Росії.

\”Наполегливо закликаємо сторони скористатися реальною можливістю, що відкрилася, для виведення із зони конфлікту смертоносних озброєнь і тим самим відвести загрозу подальших жертв серед мирного населення. Зараз це є абсолютним пріоритетом\”, – йдеться в заяві російського дипвідомства.

У Москві підкреслили, що саме відведення важких озброєнь дозволить \”зняти ризики відновлення збройного протистояння\” і створить \”сприятливі умови для виконання інших положень мінських домовленостей\”.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, в неділю, 18 січня, Кремль розповсюдив повідомлення про те, що нібито президент РФ Володимир Путін направив українському президенту Петру Порошенку послання , в якому просив про негайне відведення сторонами конфлікту важкої артилерії, виходячи з фактичного проходження лінії зіткнення, згідно доданій мапі. Зі слів російської сторони, Україна ніяк не відреагувала на це послання.

Пізніше МЗС РФ оприлюднив заяву про ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, де заявив, що донецький аеропорт повинен бути переданий під контроль бойовиків.

Також Росія в заяві звинуватила Україну у своїх злочинах . Нібито, посилення конфлікту в Донецьку, катастрофа малазійського літака, а так само обстріл пасажирського автобуса у Волновасі – це провокації \”партії війни\” України.

У відповідь на \”мирні пропозиції\” Путіна Україна виступила з ініціативою про припинення вогню на Донбасі з 19 січня.

peredplata