Сенатор Маккейн закликав Обаму надати Україні летальну зброю

Голова комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн вважає, що США мають допомогти Україні летальною зброєю, оскільки санкціями агресію Путіна не приборкати.

Сенатор Маккейн закликав Обаму надати Україні летальну зброю

\”Для президента настав час, щоб продемонструвати дух рішучості, надавши Україні допомогу летальною зброєю, якої вона потребує для захисту. Недотримання цієї вимоги буде чіткою ознакою слабкості не тільки для Путіна, але і для потенційних агресорів у всьому світі\”, — цитує сенатора \”Радіо Свобода\” з посиланням на його офіційний сайт.

За словами Маккейна, санкції та падіння ціни на нафту хоч і зашкодили економіці Росії, все ж приборкати агресію Володимира Путіна в Україні не змогли.

Американський сенатор згадав також, що за час конфлікту на Донбасі загинули майже 5 тисяч людей.

З посиланням на Президента України Петра Порошенка Маккейн зауважив, що в Україні нині перебуває дев’ять тисяч російських військових і що Москва далі надсилає на Донбас танки, важку артилерію і бронетехніку.

Нагадаємо, за словами постпреда США при ООН Саманти Пауер, Росія порушує мінські угоди, продовжує підготовку і постачання незаконних збройних формувань на сході України, і воює разом з ними на території України.
Джерело: Телеканал новин \”24\”

peredplata