З березня міліція почне розшукувати тих, хто ухиляється від армії – Генштаб

З березня міліція почне розшукувати тих, хто ухиляється від армії - ГенштабУ березні військові комісаріати передадуть до міліції інформацію про громадян, які ухиляються від мобілізації, на сьогодні кількість таких осіб поки невідома.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України полковник Олександр Правдивець.

Завершився перший етап – оповіщення про прибуття у військкомати. На сьогодні у нас немає узагальнених даних (щодо тих, хто не з\’явився у військкомати), але районні військкомати створюють реєстри ухильників. І до 3 березня реєстри будуть передані до районних та міських відділів міліції. А ті зобов\’язані здійснювати розшук, затримання, доставку до військкоматів громадян, які ухиляються від виконання військового обов\’язку », – сказав Правдивець.

Як повідомляв УНІАН, перша хвиля нинішньої мобілізації до лав ЗСУ почалася 20 січня і триватиме 90 днів. Сьогодні президент Петро Порошенко повідомив, що з 20 січня громадянам вручено 73 тис. повісток, за тиждень записалися добровольцями на службу більше 2,5 тис. патріотів.

В цілому в 2015 році мобілізація буде проходити в три етапи і триватиме з січня по серпень. Другий етап почнеться орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап – з червня і також триватиме 60 днів. Протягом цього року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тисяч українців. 27 січня в Генштабі повідомили, що в Україні спостерігаються непоодинокі випадки ухилення громадян від мобілізації. У зв\’язку з випадками ухилення від військового обов\’язку військовозобов\’язаними протягом 2014 року в відношенні осіб, які порушили законодавство, військовими комісаріатами надано до прокуратури 3000 документів і близько 50 тисяч документів – в МВС.

peredplata