Москаль передав ГПУ інформацію про злочини \”айдарівців\” у зоні АТО

Москаль передав ГПУ інформацію про злочини "айдарівців" у зоні АТОКерівник Луганщини Геннадій Москаль направив Генпрокурору Віктору Шокіну та міністру МВС Арсену Авакову перелік злочинів, скоєних так званими добровольцями “Айдару” в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу посадовця.

Як зазначається, частина з цих “добровольців” не була офіційно оформлена в батальйоні, при тому, що в період керівництва батальйоном С.Мельничука їм надали зброю.

\”З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки в Києві, Київській та Житомирській області, — заявив Г.Москаль. — У той же час є купа фактів викрадень, здирництва, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї і т.д. у зоні проведення АТО\”.

За його словами, як правило, ці злочини скоєні так званими добровольцями, котрі отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки “Айдару”, але по документах у батальйоні не значилися.

\”Я ще раз наголошую, що частина “Айдару” дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні\”, – зазначив він.

Як наголосив Г.Москаль, у переліку тільки 25 відсотків злочинів, серед яких найважчі та найрезонансніші — викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів пограбування підприємців тощо.

\”До мене щодня звертаються потерпілі та їхні рідні з питанням, чи будуть колись винні покарані. І що мені їм казати — що Мельничука судитимуть тільки за Київ, Київську та Житомирську область? Усі названі злочини мають бути розслідувані правоохоронними органами, а винуватці притягнуті до найсуворішої відповідальності, згідно з українським законодавством\”, – підкреслив посадовець.

peredplata