Микола Карпюк намагався накласти на себе руки у російській в\’язниці

Микола Карпюк намагався накласти на себе руки у російській в'язниціМикола Карпюк, якого звинуватили в участі у бойових діях у Чечні в 1994-95 роках, намагався накласти на себе руки у російському СІЗО, повідомляє \”Обозреватель\”.

Про це він написав у своєму листі в Європейський суд з прав людини. Спроба суїциду трапилася після того, як з нього за допомогою тортур вибили потрібні російським спецслужбам показання для подальшого фабрикування справи.

\”Я розумів, що обмовив багатьох людей, своїх друзів, товаришів. Коли я потрапив у камеру, я знайшов іржавий цвях, заточив його об стіну і хотів порізати собі горло. Я розумів, що вийти з ситуації, що склалася можу лише позбавивши себе життя. Але в камері була непомітна відеокамера. До мене увірвалися конвоїри, які стежили за мною і забрали цвях, обшукали камеру і довго ще стежили за моїми діями\”, – повідомив Карпюк.

\”Звичайно, на моїй совісті неправдиві свідчення проти багатьох людей. Ці докори сумління будуть зі мною до останніх днів. Нехай же мені пробачать ці люди. Я робив це не зі злого наміру, а в ім\’я захисту сина і дружини\”, – додав ув\’язнений лідер УНСО.

Раніше Микола Карпюк вже розповідав про тортури, які до нього застосовували співробітники спецслужб РФ, для того, щоб вибити з нього зізнання.

Інформаційний центр УНСО

peredplata