РАДА ДАЛА ЗГОДУ НА ДОПУСК ІНОЗЕМНИХ ВІЙСЬК НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ

Верховна Рада України дозволила допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у військових навчаннях
Законопроект №5636 про затвердження відповідного рішення Президента на засіданні в четвер підтримали 236 народних депутатів. Про це повідомляє 5 канал.

РАДА ДАЛА ЗГОДУ НА ДОПУСК ІНОЗЕМНИХ ВІЙСЬК НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ

Внесений Президентом України законопроект передбачає допуск на територію країни в 2017 році підрозділів Збройних сил іноземних держав для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів Збройних сил, а також українсько-американських навчаннях \”Сі Бриз-2017\” і \”Репід Трайдент-2017\”.

Зокрема, згідно з опублікованими на сайті Верховної Ради супровідними документами до законопроекту, в рамках багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів Збройних сил пропонується допустити на територію України терміном до 365 днів до 3 тис. військовослужбовців ЗС США, інших держав-членів НАТО та держав-учасників програми \”Партнерство заради миру\” з озброєнням і військовою технікою, в тому числі і до 6 літаків і вертольотів.

peredplata