Порошенко терміново збирає Військовий кабінет

Порошенко терміново збирає Військовий кабінет

Фото: Петро Порошенко/Twitter

Президент Петро Порошенко у вівторок збирає Військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони.

Про повідомляє агентство Інтерфакс-Україна із посиланням на поінформоване джерело.

«У вівторок у другій половині дня очікується нарада Військового кабінету при РНБО за участю глави держави», – повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, це пов’язано із загостренням ситуації в Авдіївці.

Як відомо, з 29 січня бойовики посилено обстрілюють Авдіївку, через що постраждали люди та будівлі, місто знеструмлене, немає водо – й теплопостачання.

Влада готує евакуацію жителів міста.

Із 12.00 в Авдіївці очікували припинення вогню, але «тиші» досі немає.

Військовий кабінет із лютого 2015 року є робочим органом РНБО в особливий період. Він, зокрема, обговорює пропозиції щодо застосування сил для відбиття агресії та пов’язані з цим питання.

Нагадаємо, від 29 січня триває штурм в Авдіївській промзоні. Бойовики накрили Авдіївку залпами «Градів». Також у хід пішли танки.

Вранці 31 січня бойовики запросили режим тиші, і після цього знову пішли у наступ.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що в Авдіївці оголосили режим надзвичайного стану та створили штаб з ліквідації наслідків події.

Бойовики пошкодили останню лінію електропередач, внаслідок чого місто залишилося без води, електрики і теплопостачання. Крім того, з’явилося повідомлення про знеструмлення Авдіївського коксохімічного заводу.

Україна звернулася до ООН через ситуацію в Авдіївці.

peredplata