Турчинов виступив за повну блокаду Донбасу

Турчинов виступив за повну блокаду ДонбасуСекретар РНБО назвав перекриття вантажопотоку передумовою для деокупації

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов вважає, що необхідно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі. В інтерв\’ю liga.net він назвав це єдиним способом зупинити контрабанду.

«… Я прихильник цього варіанта – заборонити будь-які переміщення товарів і вантажів. Але мені кажуть: там же є підприємства, які платять податки в наш бюджет і на експорт відправляють продукцію, а валюта надходить в українські банки, там живуть наші громадяни, їм треба працювати і т.д. Я вважаю, що тут доречний досвід Хорватії, яка на початку 1990-х перебувала в схожому з Україною положенні », – сказав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, жорстка економічна блокада дозволила Хорватії швидко деокупувати свою території.

«Відповідно, якщо ми хочемо прискорити процес звільнення своїх територій – потрібно вибирати радикальний варіант», – вважає Турчинов.

Однак, за його словами, проти економічної блокади виступає Захід.

«Особисто моя позиція: йде війна і всі повинні працювати на перемогу. Повна ізоляція окупованій території значно наблизить терміни її звільнення », – резюмував Турчинов.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що погрозами ракетного удару Росія намагається перевести на нову фазу гібридну війну проти України.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради також підтримував блокування вантажопотоку з ОРДЛО.

peredplata