План Волкера по миротворцям на Донбасі узгоджений Україною, Німеччиною, Францією і США, – АПУ

План Волкера по миротворцям на Донбасі узгоджений Україною, Німеччиною, Францією і США, - АПУ

фото: РБК-Україна / Віталій Носач

Документ містить у собі орієнтири щодо концепції розміщення міжнародної миротворчої місії на окупованій частині Донбасу

План спецпредставника Сполучених Штатів Америки по Україні Курта Волкера щодо введення миротворчої місії ООН на Донбас вже узгоджений з українською, німецькою та французькою сторонами. Про це сказав заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв`ю РБК-Україна.

\”Це узгоджений з українською, німецькою та французькою сторонами документ, який містить у собі орієнтири щодо концепції розміщення міжнародної миротворчої місії на окупованій частині Донбасу. Він (Волкер, – ред.) представив цей план від імені України, Франції, Німеччини та США і ми і далі будемо продовжувати працювати в цьому напрямку\”, – сказав Єлісєєв.

Також він зазначив, ключовий момент місії – розміщення її на всій території окупованого Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку україно-російського кордону.

Також виключається участь російської сторони в складі такої миротворчої місії.

Нагадаємо, у четвер, 30 листопада, під час візиту до Вашингтона міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що представники Німеччини і США досягли консенсусу щодо розміщення миротворчої місії ООН на Сході України.

peredplata