У Закарпаття готували зброю.ОНОВЛЮЄТЬСЯ

У Закарпаття готували зброю.ОНОВЛЮЄТЬСЯЗавжди вдавалось, а тут щось пішло не так і вантаж почали оглядати прикордонники на КПВВ…

Ящики ручних гранат та гранат для підствольних і автоматичних гранатометів, осколкові загороджувальні міни, кумулятивні заряди до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, детонатори різних типів, ручні гранатомети РПГ-22, стодвадцяти міліметрові міни, міномет калібру 50-мм кустарного виробництва з боєкомплектом, більше дюжини автоматів та ручних кулеметів.
Десятки тисяч патронів.

Усе це, за нашою інформацією, прямувало на сонячне Закарпаття, разом з родиною «внутрішньо-переміщених осіб», яку супроводжувала та «вирішувала» проблеми на блокпостах креатура Медведчука – самозваний «генерал-полковник» Рубан.

Навіщо такий арсенал на Закарпатті?
Питання залишається відкритим.
Сподіваємось відповідь на це запитання суспільство отримає.

Нагадаємо, що \”переговорщік\” Рубан є активним учасником проросійського руху Віктора Медведчука “Український вибір”.

Керівнику Центру звільнення полонених \”Офіцерський корпус\” Володимиру Рубану повідомлено про підозру.

Про це Українській правді повідомило поінформоване джерело у Службі безпеки України.

\”Рубану повідомлено про підозру у присутності захисника у п’ятницю\”, – зазначив співрозмовник.

Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК \”Незаконне поводження зі зброєю\”, та ч.1 ст.14 \”Готування до злочину\”, ч.3 ст.258 \”Терористичний акт\”.

За даними джерела, матеріали справи затриманого керівника \”Офіцерського корпусу\” везуть до Шевченківського суду, засідання може відбутися вже 9 березня.

Обвинувачення представлятиме Військова прокуратура.

Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі, інформації щодо місця обрання йому запобіжного заходу не було, повідомило \”Громадське радіо\” з посиланням на представника прес-служби ГУ СБУ у Донецькій області Олександр Чорнокожа.

Як відомо, керівника Центру звільнення полонених \”Офіцерський корпус\” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.

У свою чергу у Службі безпеки в коментарі УП факт затримання не підтвердили і не спростували та заявили, що на брифінгу голови СБУ 9 березня відповіді оприлюднять.

2 0 0

Керівник Центру звільнення полонених \”Офіцерський корпус\” Володимир Рубан відкинув усі пред\’явлені йому обвинувачення та заявив, що що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

Як повідомляє кореспондент УП, про це Рубан заявив під час засідання суду 9 березня.

За словами Рубана, операція була спланована офіцером спецпризначенців з позивним \”Кедр\”.

\”Я мав перевезти товар з одного боку на інший. За словами \”Кедра\”, я мав перевезти меблі\”, – заявив він.

Також Рубан повідомив, що військові їхали з ним, але після зупинки залишили його.

\”Усі були в змові…. це організована операція двох служб\”, – заявив керівник \”Офіцерського корпусу\”.

Як відомо, керівника Центру звільнення полонених \”Офіцерський корпус\” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко. Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

peredplata