Удар по Сирії. Трамп тримає слово

Удар по Сирії. Трамп тримає слово

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-США, Великобританія і Франція завдали авіаудари по декількох об\’єктах в Сирії. Хоча ця акція була здійснена і без погодження з Радою безпеки ООН, але вона є спраедлиою відповіддю на застосування хімічної зброї урядовими військами Сирії в місті Дума.

Мішенями ракетних ударів стали кілька армійських баз і науково-дослідний центр. Як повідомив на брифінгу в Пентагоні голова Об\’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Джозеф Данфорд, першою метою був науково-дослідний центр в районі Дамаска, другий – сховище на захід від Хомса, де знаходилися вихідні хімічні матеріали для зарину. Третьою метою було сховище хімічних речовин і важливий командний пункт під Хомс. Ракети також були випущені по території аеропорту, бази ППО і штабу Республіканської гвардії в районі сирійської столиці.

Реакція Росії – Російська сторона звинуватила США в акті агресії проти цивільних об\’єктів: «14 квітня в 3:42 мск до 5:10 мск літаками і кораблями збройних сил США спільно з ВВС Великобританії і Франції було завдано ракетного удару по об\’єктах військової та цивільної інфраструктури Сирійської арабської республіки» , – йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

peredplata