“Україна має ворогів і їй треба допомогти захищатися” – юні буковинці поповнили лави ЗСУ

 Сьогодні з Чернівецької обласного військового комісаріату в навчальні центри для проходження загальновійськової підготовки та набуття військово-облікової спеціальності вибула чергова група кандидатів, які бажають укласти контракт з ЗСУ. Серед них велика кількість раніше мобілізованих, які вже добре знають військову справу, а також новачків, які не мають досвіду служби.

Чим мотивовані, чому обирають військову службу та стають бійцями розповіли двоє хлопців, які є наймолодшими в команді.

Вісімнадцятирічний Денис каже, що довго вмовляв батьків дозволити йому йти служити і врешті добився свого.

– Я переконував батька та маму, що мені це потрібно, і, якщо зараз не піду на контрактну службу, то все одно обов’язково, укладу контракт під час проходження строкової. – Розповідає хлопець і продовжує,

– З того часу коли я дізнався про події на сході, про анексію Криму, бачив себе лише в армії.  Україна має ворогів і їй треба допомогти захищатися. Я сприймаю це як свій обов’язок, як борг перед нею. Щодо відряджень на Схід Денис зазначає, що саме можливість бути там – це одна з причин, з яких пішов служити. Хлопець планує укласти контракт на три роки.

– Це для початку, – каже він,-  потім буде наступний контракт, і думаю це продовжиться не на кілька років, а на все моє життя.  В перспективі збираюсь здобути військову освіту, стати офіцером, вивчити добре англійську мову та, можливо,  брати участь міжнародних миротворчих місіях.

Для дев’ятнадцятирічного Олександра служба за контрактом є альтернативою проходження строкової, від якої ухилятися ні в якому разі не мав наміру. Навіть більше, хлопець вирішив одразу обрати для себе  шлях професійного військового.

«Я знав, що мене скоро чекає призов, вирішив піти трохи раніше і вважаю для себе кращим відслужити три роки за контрактом. Тим більше, місце роботи за мною буде зберігатися протягом всього часу служби, тож матиму дві заробітні плати. Служба з зоні проведення Операції об’єднаних сил для хлопця не проблема.

– Мене це зовсім не лякає. – каже він. – Маю багато друзів, товаришів там, хтось знаходиться на лінії розмежування, хтось трохи далі.. До того ж, я бачу, що більше людей гинуть тут, а не в бойових діях, до прикладу з необережності керуючи автівками.

Вже за кілька місяців ці хлопці, як і інші наші земляки, підготовлені та навчені прибудуть до обраних військових частин, в складі яких виконуватимуть завдання захисту й оборони держави на Сході.

Бажаючих долучитися до лав ЗСУ та проходити військову службу за контрактом запрошуємо до Чернівецького обласного військового комісаріату за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 32, або до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

 

Начальник прес-служби Чернівецького ОВК

л-нт Т.Попович

 

peredplata