Російський кілер у Харкові намагався вбити героя війни на Донбасі .

Росія створила своєрідні розстрільні списки і системно організовує вбивства українських офіцерів, причому не на фронті, а на мирній території.
 

Російські служби збиралися підірвати в Харкові колишнього розвідника батальйону «Айдар» Григорій Сиваченка. Вибух планувався в під’їзді харківської багатоповерхівки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Кілера затримали в під’їзді багатоповерхового будинку в спальному районі Харкові. У нього була сумка з вибухівкою. “Це помста. Російські спецслужби планували помститися українському командиру за успішні операції проти терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”. Зокрема, була знешкоджена група офіцерів Збройних сил Російської Федерації, один з них носив звання Героя Росії», – повідомив прес-секретар управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Групу російських інструкторів ліквідували восени 2014-го в ході боїв за 32-й блокпост. А вирахував окупантів розвідник батальйону «Айдар» Григорій Сиваченко. «На 32-му блокпосту наші артилеристи точно знали, куди треба стріляти, щоб знешкодити групу офіцерів, яка знищила дуже багато нашої броньованої техніки», – говорить він.

Вбити розвідника мав колишній український капітан, ветеран АТО. Він служив командиром роти охорони в 5-й бригаді Нацгвардії. Капітана-гвардійця завербували офіцери ГРУ Росії. За вбивство розвідника йому обіцяли 25 тисяч доларів. «Цих людей (які працюють на спецслужби РФ) тут неміряно!» – заявив підозрюваний.

 

peredplata