Першими жертвами не контрольованого напливу нелегальних мігрантів з Сирії та інших країн Близького Сходу стали Болгарія і Греція

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Спритні турецькі ділки на темі біженців із Сирії вже добряче гріють руки і примудрилися організувати регулярні автобусні перевезення сирійських втікачів з південного сходу Туреччини до її західних кордонів.

Зокрема, величезна кількість сирійських біженців заполонила прикордонні міста західної провінції Едірне, Капікуле, Хамзабейлі, Декеркьой, Іпсала та їх околиці. Bідтак, групами по 30-50 чоловік, біженці перебираються на територію Болгарії і Греції. Для цієї справи контрабандисти людського “товару” задіяли навіть річковий флот, який на комерційній основі доставляє біженців річкою Маріца у глибину Болгарії.

Грецькі та болгарські прикордонники намагаються спиняти навалу біженців, утворюючи живі кордони та застосовуючи газові балончики. Однак такі засоби є малоефективними. Пртотягом цієї доби кордон ЄС вже перетнуло близько 18 тисяч біженців з Туреччини.

Якщо президент Туреччини Реджеп Ердоган не зупинить цей процес, кількість нових нелегальних біженців з Близького Сходу у країнах ЄС може зрости до трьох мільйонів…, і навіть більше.

 

peredplata