«У нас Бог живий, а не Бог онлайн»: РПЦ-ФСБ не відмовилось здійснити диверсію проти України на Великдень.

«Сподіваємось на святу воду, а не антисептик», – говорять у Почаївській лаврі РПЦвУ. «Через причастя вірус не передається», – вперто повторює митрополит РПЦвУ Антоній. Не зважаючи на стрімке зростання кількості хворих на коронавірус (вже більше 2500 хворих, станом на на 11 квітня), РПЦвУ вперте не чує закликів не влаштовувати святкування Вербної неділі та Великодня для вірян. Або робить вигляд, що не чує українську владу. А виконує вказівки іншої влади, з Москви.

 

Митрополит РПЦвУ Климент, керівник синодального інформаційного-просвітницького відділу заявив, що в богослужіннях їх церкви на Великдень майже нічого не зміниться. «Звичайно, буде служба проводитися, президент сказав, що служби ніхто не відміняв», – зазначив митрополит в ефірі Радіо Свобода. Та чомусь він забуває додати, що служби ніхто не відміняв для священників. А от вірянам заборонено, через пандемію, брати участь в масових заходах, у тому числі релігійних. І про це заявили у МВС: «У місцях богослужінь може бути присутнім обмежена кількість людей, а саме: священик, прислужник, диякон і особи, які технічно обслуговують богослужіння і забезпечують онлайн-трансляцію».

«Онлайн-трансляція – це не богослужіння. У нас Бог живий, а не Бог онлайн. Тому ніколи не можна замінити причастя або сповідь онлайн, це буде просто нерозумно і нас люди не зрозуміють в цьому», – заявив митрополит Климент.

 

За його словами, РПЦвУ проведе Великодню службу в церковному дворику Києво-Печерської лаври перед храмом з 23:00 з дотриманням всіх встановлених владою норм. «Служба почнеться з 23:00 і буде проходити у дворі біля Лаври», – сказав він Українським Новинам. Митрополит Климент впевнений, що на вулиці парафіяни зможуть взяти участь в богослужінні, але на відстані один від одного 1,5 метра і більше.

Архієрея РПЦвУ не зупиняє навіть той факт, що майже три десятки насельників Києво-Печерської лаври РПЦвУ  виявились зараженими коронавірусом. Це вже підтвердив Київський міський голова Віталій Кличко.

Він, певно, сподівається на іншу заяву представника Нацполіції, який заявив, що поліцейські нікого не виводитимуть з храму. «У нас богослужіння будуть і на Вербну неділю, і на всі інші дні, але ми закликаємо людей дотримуватися карантину і всі інші нормі, що визначаються всіма обставинами, пов’язаними з поширенням інфекції», – додав Климент. Як священники РПЦвУ дотримують карантину ми вже бачили у Хмельницькому та Житомирі.

 

Ось таким просвітництвом займаються у РПЦвУ. Ми вже не раз наголошували, що дії архієреїв та священників РПЦвУ мають ознаки диверсії, ініційованої нашим ворогом. І ще раз закликає вірян РПЦвУ чинити свідомо і не наражати себе та своїх близьких на небезпеку.

Духовний Фронт України

peredplata