Арешт генерала СБУ Шайтанова вдарив по російській розвідці в Європі, – Bild

Шайтанов періодично приїжджав до Німеччини, щоб зустрітися зі своїми російськими лідерами

За даними видання, російська ФСБ може мати зв’язки з Німеччиною, Францією та Хорватією

Арешт генерала Служби безпеки України Валерія Шайтанова, який таємно працював на ФСБ, вдарив по російській розвідці у Європі. Про це повідомляє Bild. 

За даними видання, російська ФСБ може мати зв’язки з Німеччиною, Францією та Хорватією – країнами, в яких велика кількість росіян, які шукали притулку після вигнання з РФ.

Як зазначається, Німеччина перебувала на перехресті російської мережі вбивств. За попередньою інформацією, у лютому співробітник ФСБ, офіцер зв’язку Шайтанова Ігор Єгоров зустрівся з ним в Гамбурзі, щоб обговорити останні деталі операції вбивства.

Зокрема, за даними платформи розслідування «Еліот Хіггінс», Єгоров є старшою посадовою особою в спецпідрозділі «Відділ V» ФСБ РФ, який організував вбивство Зелімхана Хангошвілі в Берліні у серпні 2019 року. Зазначається, що співробітникам цього департаменту дозволено офіційно вчиняти деякі вбивства з 2006 року без залучення до відповідальності російської судової системи.

Однак, у виданні наголосили, що не можна сказати, чи був причетний до вбивства в зоопарку росіянин Єгоров або заарештований українець Шайтанов, адже розслідування тільки лише почалося.

Крім цього, зазначається, що Шайтанов періодично приїжджав до Німеччини, щоб зустрітися зі своїми російськими лідерами. За інформацією BILD, західні служби також спостерігали за генералом і його прихильниками. Тому до кінця не було ясно, де шпигун буде заарештований: в Німеччині або в Україні.

Водночас у виданні додали, що Федеральне міністерство внутрішніх справ відмовилося коментувати арешт і попередні розвідувальні розслідування щодо російської внутрішньої спецслужби ФСБ на території Німеччини. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/aresht-generala-sbu-shajtanova-vdariv-po-rosijskij-rozvidtsi-v-jevropi-bild-674374.html?fbclid=IwAR3bS0P8MeXKorX71Ell9OwAuxRF3LNy5Y_igCd69y76h0SWxLJIBjWIJ8c

peredplata