Вдень судила українців, а додому їздила в ОРДЛО – СБУ затримала суддю з Донецька

 
 

Служба безпеки України викрила суддю одного з районних судів Донеччини, яка їздила на роботу з тимчасово окупованого Донецька за підробленими документами.

За даними слідства, посадовиця використовувала фальшивий паспорт для того, щоб приховати від керівництва суду факт постійного проживання на тимчасово непідконтрольній території регіону. Співробітники контррозвідки затримали суддю під час чергової спроби перетину контрольно-пропускного пункту “Новотроїцьке” за чужим ім’ям.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та можливих зв’язків посадовиці з представниками так званої “МДБ ДНР”.

До речі, нещодавно оперативники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика “ДНР”, який брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції. Мешканець Донецька в 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів батальйону “Шум”. У 2018 році зловмисник покинув лави бойовиків та виїхав на підконтрольну територію України. Переховувався в Харкові та Києві. Згодом переїхав до Одеси, де отримав нові документи.

Микола Сатпаєв

Вдень судила українців, а додому їздила в ОРДЛО – СБУ затримала суддю з Донецька

peredplata