Підготовка Росії до атаки на Україну: командувач ВМСУ розкрив всі подробиці.

Небезпеку для України можуть представляти масштабні стратегічні командно-штабні навчання з південного напрямку “Кавказ”

Підготовка Росії до атаки на Україну: командувач ВМСУ розкрив всі подробиці
Автор Романова Марі 

 

 

Загроза повномасштабної агресії з боку Росії залишається реальною.

Про те, як Росія готується до наступу в інтерв’ю виданням “Радіо Свобода” і “Думская” розповів командувач Військово-морськими силами України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Він також підтвердив, що небезпеку для України можуть представляти масштабні стратегічні командно-штабні навчання з південного напрямку “Кавказ”, під час яких росіяни не тільки здійснили висадку свого десанту, але й імітували дії України.

 

“Для нашої країни загроза повномасштабної агресії з боку Російської Федерації актуальна з 2014 року, вона нікуди не зникала. Численні заходи оперативної і бойової підготовки Збройних сил РФ спрямовані на відпрацювання дій, у тому числі проти України. На останніх масштабних стратегічних командно-штабних навчаннях з південного напрямку “Кавказ-2016″ противник здійснив не тільки висадку свого десанту, але й імітував наші дії у відповідь”, – сказав командувач ВМСУ.

Неїжпапа додав, що імперських амбіцій Кремля не зменшується, вони вдаються до залякування, політичного та економічного тиску, демонстративно бряцають зброєю поблизу кордонів.

Неижпапа також спрогнозував, як може розвиватися протистояння України та Росії:

“Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, якщо така відбудеться, то, на жаль, буде багато втрат — і наших воїнів і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють — хоча в країні сьомий рік йде війна”.

За словами командувача ВМСУ, він не виключає, що російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.

“Я не виключаю таких дій з боку Російської імперії. Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу “Нептун” дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося”, – зазначив Неїжпапа.

Він також повідомив, що може бути передвісником повномасштабної конфронтації.

“Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором), то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики”, – резюмував Неижпапа.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв раніше, що обнулення президентських термінів Володимира Путіна і розширення його повноважень може обернутися нової зовнішньої ескалацією і провокацією.

Експерт Українського інституту майбутнього Андреас Умланд вважає, що анексований Крим не зможе довго протриматися в умовах зміни клімату. Тому, Росія може навіть почати війну через Північно-Кримський канал, коли у жителів Криму почнеться брак води.

peredplata