Путін через проблеми в Росії може влаштувати нову війну.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Путін з президента став царем

Путін через проблеми в Росії може влаштувати нову війну
Автор Романова Марі 
 

Обнулення президентських термінів Володимира Путіна і розширення його повноважень може обернутися новою зовнішньою ескалацією і провокацією, а сама його влада буде більше нагадувати царську, ніж президентську.

Таку думку в ефірі телеканалу “Україна 24” озвучив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Він не просто залишається керівником країни, його влада нині більше схожа на царську, ніж президентську, так як жоден глава цивілізованої держави не може, наприклад, скасовувати вето двома третинами голосів у парламенті, а він тепер може за рахунок ручного конституційного суду. Те, що він може робити, призначаючи і впливаючи на призначення всіх суддів, все, що відбувається в Росії, дає йому силу, якої немає в жодного цивілізованого керівника”, — сказав він.

При цьому він вважає, що всі внутрішні проблеми РФ Путін буде компенсувати за рахунок зовнішньої агресії.

“Путін буде залишатися у владі. Раніше він був головним “смотрящим” і гарантом, а зараз дійсно матиме владу, яка нагадує царську. І зараз він знаходиться у непростій ситуації, тому що внутрішні проблеми нашаровуються, вони не мають простих або популярних рішень, тому шанс на те, що він буде намагатися балансувати за рахунок зовнішніх ескалацій або провокацій, дуже високий”, – зазначив він.

Раніше російський політолог Валерій Соловей, коментуючи указ президента РФ про призов тих, хто перебуває у запасі, на військові збори до 2020 року, заявив, що Путін може готуватися до війни з Україною, незважаючи на світову кризу, викликану  пандемією COVID-19.

Військовий експерт, головний редактор часопису Ukrainian Defense Review Антон Міхненко заявляв про те, що Росія може вторгнутися в Херсонську область з-за нестачі води в аннексированном Криму.

Про те, що Росія під час навчань «Кавказ-2020» може вдатися до провокацій на Чорному морі раніше заявляв представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Аналогічну думку висловлював і експерт Українського інституту майбутнього Андреас Умланд. Він вважає, що анексований Крим не зможе довго протриматися в умовах зміни клімату. Тому, Росія може навіть почати війну через Північно-Кримський канал, коли у жителів Криму почнеться брак води.

peredplata