На Буковині побільшало хлопців, які хочуть служити в лавах ЗСУ

       Більше сотні буковинських юнаків, призваних для проходження строкової служби вже розпочали підготовку у військових навчальних центрах Збройних Сил та Державної прикордонної служби. Відправки команд молодого поповнення триватимуть до кінця грудня. За цей час до виконання свого конституційного обов’язку приступлять ще більше двохсот призовників.

       Особливістю чергового, осінньо-зимового призову, як відзначають в комісаріатах області, є збільшення кількості хлопців, які самостійно звертаються до призовних дільниць та бажають відслужити якомога раніше. Це є позитивною тенденцією на противагу неявці половини чоловіків призовного віку.

  • Я вважаю, що вони просто бояться, строкова служба підходить для тих, кого не лякає зброя, випробування себе на міцність, – говорить 20-річний Максим з Кіцманщини перед відправкою на обласному збірному пункті.

       Хлопець проходитиме службу в підрозділі Повітряних Сил разом разом зі своїм товаришем. Василь, якому 19 років, вирішив обов’язково відслужити одразу після навчання в коледжі фізичного виховання та вважає це необхідним для свого професійного розвитку в майбутньому. Він проходитиме службу в місті Васильків, там, де колись служив його батько.

        Черговий призов, як і попередній, також проводиться в умовах карантину. Робота обласної призовної комісії організована із дотриманням санітарно-епідемічних норм. Всі юнаки в обов’язковому порядку проходять тестування на COVID-19, зокрема і перед направленням у війська.              

       Нагадуємо, строковики не залучаються до виконання завдань в районі проведення ООС, а перебувають виключно в місцях постійного розташування військових частин. Їх основне завдання – військова та фізична підготовка, освоєння військово-облікової спеціальності та підтримання життєдіяльності частини – прес-служба Чернівецького ОВК

 

 

 

 

peredplata