ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ ПРОПОНУЮТЬ БУКОВИНЦЯМ СЛУЖБУ НА ОФІЦЕРСЬКИХ ПОСАДАХ

  Офіцерам запасупропонується широкий вибір посад офіцерського складу, переважно в бойових військових частинах Збройних Сил України.

       Зокрема, на даний час, є нагода стати офіцером 10 гірсько-штурмової бригади, два підрозділи якої розташовані в Чернівцях та 128 гірсько-штурмової бригади, що на Закарпатті. Саме в цих частинах забезпечення є підвищеним і щомісячні виплати для молодшого офіцерського складу становлять в середньому 16000-17000 гривень. В районі проведення ООС додатково виплачується винагорода 6500 та 17000 гривень на другій та першій лініях. При укладанні контракту виплачується одноразова допомога 21020 гривень.

 Держава безкоштовно забезпечує військовослужбовців речовим майном, медичними послугами, санітарно-курортним лікуванням, а також компенсує кошти за оренду житла.Щорічно надається відпустка терміном від 30 діб та при цьому допомога на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Військовослужбовець без відриву від служби може здобути вищу освіту за кошт держави, підвищувати кваліфікацію, а також брати участь в міжнародних миротворчих місіях.

За умов офіційного працевлаштування протягом терміну служби за військовослужбовцем зберігається посада та середньомісячний заробіток.

      Для офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили військові кафедри, але не проходили служби, є змога бути призваним на 18 місяців. Особливість такої служби полягає в тому, що офіцери не відряджаються в район проведення ООС та перебувають на посадах здебільшого частин забезпечення. При цьому вони користуються всіма пільгами як і кадрові офіцери та мають рівне з ними забезпечення.

 Бажаючим проходити службу слід звернутись до військкомату щоб дізнатисьпро умови служби та в яких військових частинах є вакантні посади за відповідною військово-обліковою спеціальністю.

 

 

 

 

 

 

peredplata