Викритого контррозвідкою СБУ бойовика угруповання «Восток» засуджено до 10 років ув’язнення.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила учасника незаконних збройних формувань, який чинив активний супротив силам АТО, у тому числі у районі Донецького аеропорту. Злочинця заочно засуджено до 10 років позбавлення волі.
За даними слідства, уродженець селища Очеретне, що на Донеччині, у травні 2014 року приєднався до угруповання бойовиків «Восток». У складі незаконного збройного формування він брав участь у бойових діях проти українських військових та правоохоронців у районі Донецького аеропорту, а також поблизу Савур-Могили, Ясинівки, Пантелеймонівки, Красного Партизану, Пісків та Авдіївки.
Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області. Засудженого оголошено у розшук за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.
Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.
Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області
May be an image of 1 особа, стоїть та просто неба
 
 
 
 
 

peredplata