340 буковинців поповнять лави ЗСУ

Строковики не залучаються до виконання завдань в районі проведення ООС, а перебувають виключно в місцях постійного розташування військових частин. На цьому під час брифінгу наголосив військовий комісар Чернівецького обласного ТЦК та СП полковник Віталій Чурай.

Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2021 року №71/2021 з 1 квітня  розпочинається призов на строкову військову службу, який триватиме до кінця червня.

Призову підлягають громадяни України чоловічої статі, віком від 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку або звільнення від призову.

Планове завдання для області становить 340 чоловік, з яких 130 юнаків служитимуть в підрозділах Збройних Сил, 90- в Національній гвардії, 105 – в Державній прикордонній службі,   15 – в Державній спеціальній службі транспорту. 

Термін строкової служби за наявності вищої освіти становить 12 місяців, за її відсутності – 18 місяців.             

В області тривають заходи підготовки до призову, пов’язані з викликом на призовні дільниці, проходженням призовниками медичних оглядів та попереднє призначення їх в команди молодого поповнення, відправки яких почнуться 6 квітня.

Робота з призовниками проводиться із дотриманням всіх санітарно-епідемічних норм та вимог. Членів призовних комісій, медичний персонал та призовників забезпечено засобами індивідуального захисту. У взаємодії з Департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА та місцевими медичними закладами буде здійснюватись обстеження призовників на наявність COVID-19.

Військовий комісар наголосив, що чоловіки призовного віку, які не мають права на відстрочку від проходження служби з 1 квітня в 10-денний термін зобов’язані прибути до призовної дільниці незалежно від того, отримали повістку чи ні.

У разі неявки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність – штраф, або обмеження волі терміном до 3 років.

 Полковник Віталій Чурай відзначив, що близько 10% буковинських юнаків, які проходять строкову військову службу, залишаються у війську укладаючи контракт із Збройними Силами.

 

 

 

 

 

peredplata