Буковинцям пропонують опанувати військову спеціальність за кілька місяців

ЯК ОПАНУВАТИ ВІЙСЬКОВУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЗА КІЛЬКА МІСЯЦІВ

Із майже двох сотень буковинців, які цьогоріч уклали контракт із Збройними Силами, не кожен мав досвід військової служби та участі в бойових діях.Частина чоловіків та жінок прийшли в армію з цивільним фахом, або з свідоцтвом про повну загальну середню освіту. Таким кандидатам надається можливість опанувати військово-облікову спеціальність за два-три місяці в навчальних центрах.

Охочим проходити військову службу треба звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де фахівці допоможуть визначитись із майбутньою посадою та місцем служби. Після співбесіди кандидат подає документи, проходить професійно-психологічний відбір та медичне обстеження.

Буковинцям пропонується служба в 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила, 44 окремій артилерійській бригада імені гетьмана Данила Апостола та 80 окремійдесантно-штурмовійбригаді, підрозділ якої розташований в Чернівцях. Також можна обрати службу вгірсько-штурмових бригадах та інших військових частинах західних областей. 

При укладанні першого контракту надається допомога від 18160 до 22700 гривень залежно від звання. Грошове забезпечення рядового складу становить в середньому від 11000 гривень, в гірських штурмовиків та десантників -13000 гривень. Під час виконання завдань на другій і першій лініях в районі проведення ООС військові отримують щомісяця додатково – 6500та 17000 гривень відповідно, та від 5000 гривень за умов відсутності дисциплінарних порушень.Так, грошове забезпечення рядового механізованої бригади з невеликим терміном вислуги на передовій складає від 33000 гривень.

Контрактники за рахунок держави забезпечуються речовим майном, харчуванням, медичним обслуговуванням та пільговим курортно-санаторним оздоровленням. Щорічно отримують кошти на оздоровлення в розмірі місячного заробітку та надається відпустка терміном від 30 днів.

Протягом всього терміну служби за контрактником зберігається посада та середньомісячна зарплатняна попередньому місці роботи за умов офіційного працевлаштування.

З переліком посад, серед яких є чимало споріднених з цивільними, можна ознайомитись в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (раніше військові комісаріати) та отримати попередню консультацію за телефонами: 0509480349, (0372)524349.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного територіального

центру комплектування та соціальної підтримки.

Фото: 24 окрема механізована бригада імені короля Данила

 

 

peredplata